Listing 1 - 10 of 88 | << page >> |
Sort by
|
Choose an application
Compendium dieetproducten en voedingssupplementen 2013.
Nutritionary hygiene. Diet --- voedingssupplementen --- dieetproducten
Choose an application
"Fully updated, the Oxford Handbook of Nutrition and Dietetics, second edition is a practical quick-reference guide to the vital and valued subject of nutrition in the prevention and treatment of disease and the maintenance of good health. This handbook will be an invaluable companion for all dieticians, nutritionists, and nurses, as well as doctors and students in a variety of specialities. Concise and bulleted, this handbook takes an integrated approach which facilitates the links between all aspects of nutrition and dietetics. Including nutritional science and based on clinical evidence, it covers everything you will need to be able to carry out your role effectively and confidently. Sections on obesity and a new chapter on international nutrition are timely and topical. Also included is information on nutrition assessment, popular diets, nutrition in systems-based diseases, rarer conditions, as well as helpful lists of foods rich in or free from certain nutrients, and normal range guides and handy reference values. This handbook makes sure the relevant information is at your fingertips whenever you need it, with links to further reading and online sources"--
Diet therapy --- Nutrition --- Nutritionary hygiene. Diet --- voedingsleer --- dieetleer --- Voedingsleer --- Dieetleer
Choose an application
Infectiepreventie is een basiskenmerk van professionele zorgverlening. Een goed inzicht in alle mogelijke infectiebronnen en overdrachtswegen kan besmettingen helpen voorkomen. Alleen zo kunnen preventieve maatregelen uitgewerkt worden, die ziekenhuisinfecties tot een minimum beperken. Dit handboek zet alle aspecten van infectiepreventie duidelijk uiteen, zowel voor de basiszorg als voor gespecialiseerde verpleegtechnische handelingen. Nieuw aan deze druk is een uitbreiding van de online content, voor het eerst aangeboden op het dynamische en gebruiksvriendelijke online leerplatform Sofia.De volgende onderwerpen komen uitgebreid aan bod in het boek en in het digitale oefenmateriaal: ziekenhuisinfecties; handhygiëne; reiniging, ontsmetting en sterilisatie van oppervlakken, materiaal, instrumenten en levende weefsels; algemene voorzorgsmaatregelen en isolatiemaatregelen, in het bijzonder voor MRSA, Clostridium en Bijzonder Resistente Micro-organismen; urineweginfecties; wondinfecties; bloedbaaninfecties; luchtweginfecties; voeding; linnen; afvalverwijdering; registratie van ziekenhuisinfecties, zorgbundels, patiëntveiligheid en FONA; veiligheids- en gezondheidsdiensten in ziekenhuizen. Bij elk onderwerp worden de verschillende aspecten van kwaliteitszorg besproken, zoals geschikte materiële voorzieningen, procesbewaking en resultaatopvolging.bron: https://www.standaardboekhandel.be/p/van-hygiene-tot-infectiepreventie-9789464148640
Ziekenhuishygiëne --- Besmettelijke ziekte --- Handhygiëne --- Sterilisatie (vruchtbaarheid) --- Voedingshygiëne --- Afvalbeperking --- Veiligheid patiënt --- Gezondheidsinstelling --- Isolatie (afzondering) --- infectiepreventie --- ziekenhuishygiëne --- handhygiëne --- infecties --- Medische hygiëne. --- Verpleegkunde. --- Medische hygiëne ; ziekenhuizen
Choose an application
Voedingsmiddelen ; chemie --- levensmiddelenonderzoek --- Applied chemical analysis --- Food science and technology --- voedingschemie --- voedingsstoffen --- Nutritionary hygiene. Diet
Choose an application
Het Compendium dieetproducten en voedingssupplementen is een praktische handleiding in de dagelijkse praktijk voor voedings- en dieetadviezen. Het Compendium wordt elk jaar geheel bijgewerkt aan de hand van door de industrie verstrekte gegevens.Het naslagwerk beschrijft de voedingswaarde en de samenstelling van industrieel bereide dieetpreparaten en voedingsmiddelen: eiwit, vet, koolhydraten, voedingsvezel, mineralen en vitamines. Ook de zogenoemde E-nummers (additieven, hulpstoffen) worden vermeld.De producten zijn ingedeeld in zeven groepen: ¢ Voedingsmiddelen vrij van of arm aan bestanddelen ¢ Producten verrijkt met bepaalde bestanddelen ¢ Drink- en sondevoeding en voeding bij kauw- en slikstoornissen ¢ Voedingssupplementen ¢ Voeding voor zuigelingen en kinderen ¢ Sportvoedingsproducten ¢ Vegetarische producten
Nutritionary hygiene. Diet --- dieetproducten --- voedingssupplementen --- Babyvoeding --- Dieetproducten --- Drinkvoeding --- Glutenvrij --- Lactosevrij --- Sondevoeding --- Sportvoeding --- Suikervrij --- Vegetarische voeding --- Voedingssupplementen
Choose an application
Is je kind 'een moeilijke eter'? Weigert het fruit of groenten te proeven? Draait de familiemaaltijd vaak uit op een echte tafelstrijd met tranen en tirades? Of wil je vooral vermijden dat het zo ver komt? Dan is dit boek er om jou te helpen.Voeden is een essentieel deel van opvoeden. Je kind leren proeven is een leerproces dat tijd, vertrouwen en positieve aanmoediging vraagt. Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Diëtiste Vicky De Beule licht in dit boek toe welke voedingsstrategieën werken om je kind op een ongedwongen, positieve manier te leren proeven. Aan de hand van vele concrete voorbeelden, handige tips en duidelijke tafelregels toont ze hoe je een positief eetklimaat creëert en hoe je kind een gezonde relatie met eten kan ontwikkelen. En voor je het weet, wordt elke maaltijd een feest!Ingrid van der HeijdenPraktische tips om kinderen die een verkeerde relatie met eten hebben ontwikkeld, weer op een normale manier aan tafel te krijgen. Het boek begint met achterliggende gedachten over eten en voeding. Het belangrijkste daarbij is dat het eten een leerproces is. Ook wordt er ingegaan op wat het samen aan tafel eten eigenlijk betekent en wat het kind naast het ?eten? nog meer allemaal leert tijdens de maaltijd. Daarnaast is een belangrijk onderdeel, op weg naar gezellige maaltijden, het gegeven dat de ouder het los moet laten. Als ouder moet je vertrouwen hebben in het kind. Ten slotte wordt uitgelegd wat wordt bedoeld met ?gedeelde verantwoordelijkheid?. Dat is de sleutel tot het verbeteren van het eetgedrag. Het tweede deel van het boek heeft als titel ?aan tafel?. Hier worden de eetproblemen en situaties rond het eten besproken. Het boek is zowel geschikt voor ouders die een baby hebben als voor schoolgaande kinderen. Iedereen kan er zijn voordeel mee doen. Het boek bevat een vlotte schrijfstijl en door de voorbeelden die worden besproken is het een toegankelijk boek.© NBD Biblion
Educational sciences --- Nutritionary hygiene. Diet --- Eetstoornissen ; kinderen --- Voeding ; kinderen --- Eetstoornis --- Kind --- Voeding --- voeding --- kinderen
Choose an application
wetenschappelijk onderzoek --- dieetleer --- Nutritionary hygiene. Diet --- evidence-based methodiek --- Dieetleer --- Dieet --- 613.2 --- Voedingsleer. Dieet --- evidence-based --- 642.8 --- voedingsleer
Choose an application
In Het diëtistisch consult staan de competenties centraal die je als diëtist nodig hebt voor de beroepsrol van behandelaar; de cliëntgebonden beroepsuitoefening. De competenties omvatten een integratie van kennis, inzicht, vaardigheden en attitude, benodigd bij het uitvoeren van de diëtistische behandeling. Het diëtistisch handelen kenmerkt zich door zowel communicatieve, methodische als technische vaardigheden, die geïntegreerd aan bod komen in dit boek. In deze leermethode ligt de focus op het aanleren van de vaardigheden binnen een tweegesprek door: - een goede hulpverleningsrelatie op te bouwen uitgaande van het samenwerkings- of participatiemodel; - de dieetbehandeling op methodische wijze voor te bereiden, uit te voeren, te evalueren, bij te stellen en af te ronden; - gedragsverandering te bewerkstelligen met behulp van motivational interviewing en coaching; - te reflecteren op het eigen beroepsmatig handelen en dit op basis hiervan verder te ontwikkelen. Deze vijfde druk is geheel herzien en geactualiseerd. Het 'model van het diëtistisch consult' is aangepast met nadruk op het cyclisch proces. Tevens is er een observatielijst toegevoegd voor de algemene gespreksvaardigheden. Ook de bijbehorende website www.hetdietistischconsult.nl is geheel herzien en bevat onder meer oefenopdrachten, video's en observatielijsten. Hier kan de student verschillende fasen van een diëtistisch consult bestuderen en oefenen, en zichzelf toetsen. Voor docenten is er een docenthandleiding beschikbaar en een studentvolgsysteem bij de opdrachten. Het diëtistisch consult is primair bedoeld voor studenten Voeding en Diëtetiek. Daarnaast kan het worden gebruikt door in de beroepspraktijk werkzame diëtisten, ter ondersteuning van stagebegeleiding. (Bron: covertekst)
dieetleer --- deontologie --- Nutritionary hygiene. Diet --- beroepsuitoefening --- cliënt-hulpverlener relatie --- Dieetleer --- Voedingsleer --- dieet --- dieetbegeleiding --- Dieet --- gespreksvaardigheden --- voedingspatroon --- Begeleiding --- 613.2 --- Diëtisten
Choose an application
89001709907
dysfagie --- constipatie --- eetstoornissen --- Nutritionary hygiene. Diet --- borstvoeding --- voedingshygiëne --- diarree --- Voedingsleer --- Voeding en gezondheid --- PHL-Healthcare 12 --- voedingsleer --- dieetleer --- voedingsadvies --- Voeding --- Eetstoornissen --- voeding --- 628 --- Eetstoornis --- Drank --- Gezondheid
Choose an application
Ridders stinken. Ze wassen zich niet. Of maar één keer per jaar. De zeepridder wel. Hij is dol op wassen. Vechten kan hij ook goed. Hij is dapper én proper. Nu vraagt de koning zijn hulp. Het land is in gevaar! Een draak houdt zich schuil op de berg. De zeepridder grijpt zwaard en washandje. Hakt hij de draak in de pan?
Dutch literature --- Ridders --- Hygiëne --- Eerste leesboekjes --- JB INTV --- jeugdliteratuur --- ridders --- zich wassen --- draken --- avonturen --- Jeugdliteratuur 7+ --- Ridders - verhaal --- Hygiëne
Listing 1 - 10 of 88 | << page >> |
Sort by
|