Listing 1 - 10 of 88 << page
of 9
>>
Sort by

Book
Compendium dieetproducten en voedingssupplementen : Overzicht voor artsen, apothekers en diëtisten
Authors: ---
ISBN: 9789031398317 9789031398324 Year: 2013 Publisher: Houten Bohn Stafleu van Loghum Imprint Bohn Stafleu van Loghum

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Compendium dieetproducten en voedingssupplementen 2013.


Book
Oxford handbook of nutrition and dietetics
Authors: --- ---
ISBN: 0191730653 019162988X 0191629871 9780191629877 9780191629884 1306260566 9781306260565 9780199585823 0199585822 Year: 2016 Publisher: Oxford Oxford University Press

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

"Fully updated, the Oxford Handbook of Nutrition and Dietetics, second edition is a practical quick-reference guide to the vital and valued subject of nutrition in the prevention and treatment of disease and the maintenance of good health. This handbook will be an invaluable companion for all dieticians, nutritionists, and nurses, as well as doctors and students in a variety of specialities. Concise and bulleted, this handbook takes an integrated approach which facilitates the links between all aspects of nutrition and dietetics. Including nutritional science and based on clinical evidence, it covers everything you will need to be able to carry out your role effectively and confidently. Sections on obesity and a new chapter on international nutrition are timely and topical. Also included is information on nutrition assessment, popular diets, nutrition in systems-based diseases, rarer conditions, as well as helpful lists of foods rich in or free from certain nutrients, and normal range guides and handy reference values. This handbook makes sure the relevant information is at your fingertips whenever you need it, with links to further reading and online sources"--


Book
Van hygiëne tot infectiepreventie : handboek voor verpleegkundigen en vroedvrouwen
Author:
ISBN: 9789464148640 Year: 2022 Publisher: Leuven Acco

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Infectiepreventie is een basiskenmerk van professionele zorgverlening. Een goed inzicht in alle mogelijke infectiebronnen en overdrachtswegen kan besmettingen helpen voorkomen. Alleen zo kunnen preventieve maatregelen uitgewerkt worden, die ziekenhuisinfecties tot een minimum beperken. Dit handboek zet alle aspecten van infectiepreventie duidelijk uiteen, zowel voor de basiszorg als voor gespecialiseerde verpleegtechnische handelingen. Nieuw aan deze druk is een uitbreiding van de online content, voor het eerst aangeboden op het dynamische en gebruiksvriendelijke online leerplatform Sofia.De volgende onderwerpen komen uitgebreid aan bod in het boek en in het digitale oefenmateriaal: ziekenhuisinfecties; handhygiëne; reiniging, ontsmetting en sterilisatie van oppervlakken, materiaal, instrumenten en levende weefsels; algemene voorzorgsmaatregelen en isolatiemaatregelen, in het bijzonder voor MRSA, Clostridium en Bijzonder Resistente Micro-organismen; urineweginfecties; wondinfecties; bloedbaaninfecties; luchtweginfecties; voeding; linnen; afvalverwijdering; registratie van ziekenhuisinfecties, zorgbundels, patiëntveiligheid en FONA; veiligheids- en gezondheidsdiensten in ziekenhuizen. Bij elk onderwerp worden de verschillende aspecten van kwaliteitszorg besproken, zoals geschikte materiële voorzieningen, procesbewaking en resultaatopvolging.bron: https://www.standaardboekhandel.be/p/van-hygiene-tot-infectiepreventie-9789464148640


Book
Inleiding tot de levensmiddelenchemie
Author:
ISBN: 9789036812351 Year: 2016 Publisher: Houten Bohn Stafleu van Loghum

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
Compendium dieetproducten en voedingssupplementen : Overzicht voor artsen, apothekers en diëtisten.
Author:
ISBN: 9789031366118 9789031352753 Year: 2009 Publisher: Nederland Bohn Stafleu Van Loghum

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Het Compendium dieetproducten en voedingssupplementen is een praktische handleiding in de dagelijkse praktijk voor voedings- en dieetadviezen. Het Compendium wordt elk jaar geheel bijgewerkt aan de hand van door de industrie verstrekte gegevens.Het naslagwerk beschrijft de voedingswaarde en de samenstelling van industrieel bereide dieetpreparaten en voedingsmiddelen: eiwit, vet, koolhydraten, voedingsvezel, mineralen en vitamines. Ook de zogenoemde E-nummers (additieven, hulpstoffen) worden vermeld.De producten zijn ingedeeld in zeven groepen: ¢ Voedingsmiddelen vrij van of arm aan bestanddelen ¢ Producten verrijkt met bepaalde bestanddelen ¢ Drink- en sondevoeding en voeding bij kauw- en slikstoornissen ¢ Voedingssupplementen ¢ Voeding voor zuigelingen en kinderen ¢ Sportvoedingsproducten ¢ Vegetarische producten


Book
Ik lust dat niet : aan tafel met een moeilijke eter
Author:
ISBN: 9789464012125 Year: 2021 Publisher: Kalmthout Pelckmans

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Is je kind 'een moeilijke eter'? Weigert het fruit of groenten te proeven? Draait de familiemaaltijd vaak uit op een echte tafelstrijd met tranen en tirades? Of wil je vooral vermijden dat het zo ver komt? Dan is dit boek er om jou te helpen.Voeden is een essentieel deel van opvoeden. Je kind leren proeven is een leerproces dat tijd, vertrouwen en positieve aanmoediging vraagt. Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Diëtiste Vicky De Beule licht in dit boek toe welke voedingsstrategieën werken om je kind op een ongedwongen, positieve manier te leren proeven. Aan de hand van vele concrete voorbeelden, handige tips en duidelijke tafelregels toont ze hoe je een positief eetklimaat creëert en hoe je kind een gezonde relatie met eten kan ontwikkelen. En voor je het weet, wordt elke maaltijd een feest!Ingrid van der HeijdenPraktische tips om kinderen die een verkeerde relatie met eten hebben ontwikkeld, weer op een normale manier aan tafel te krijgen. Het boek begint met achterliggende gedachten over eten en voeding. Het belangrijkste daarbij is dat het eten een leerproces is. Ook wordt er ingegaan op wat het samen aan tafel eten eigenlijk betekent en wat het kind naast het ?eten? nog meer allemaal leert tijdens de maaltijd. Daarnaast is een belangrijk onderdeel, op weg naar gezellige maaltijden, het gegeven dat de ouder het los moet laten. Als ouder moet je vertrouwen hebben in het kind. Ten slotte wordt uitgelegd wat wordt bedoeld met ?gedeelde verantwoordelijkheid?. Dat is de sleutel tot het verbeteren van het eetgedrag. Het tweede deel van het boek heeft als titel ?aan tafel?. Hier worden de eetproblemen en situaties rond het eten besproken. Het boek is zowel geschikt voor ouders die een baby hebben als voor schoolgaande kinderen. Iedereen kan er zijn voordeel mee doen. Het boek bevat een vlotte schrijfstijl en door de voorbeelden die worden besproken is het een toegankelijk boek.© NBD Biblion


Book
Evidence-based diëtetiek : principes en werkwijze.
Authors: ---
ISBN: 9789031394203 Year: 2012 Publisher: Houten Bohn Stafleu Van Loghum

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
Het diëtistisch consult
Authors: --- --- --- ---
ISBN: 9789089538239 9089538232 9789461277527 Year: 2016 Publisher: Amsterdam Boom

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

In Het diëtistisch consult staan de competenties centraal die je als diëtist nodig hebt voor de beroepsrol van behandelaar; de cliëntgebonden beroepsuitoefening. De competenties omvatten een integratie van kennis, inzicht, vaardigheden en attitude, benodigd bij het uitvoeren van de diëtistische behandeling. Het diëtistisch handelen kenmerkt zich door zowel communicatieve, methodische als technische vaardigheden, die geïntegreerd aan bod komen in dit boek. In deze leermethode ligt de focus op het aanleren van de vaardigheden binnen een tweegesprek door: - een goede hulpverleningsrelatie op te bouwen uitgaande van het samenwerkings- of participatiemodel; - de dieetbehandeling op methodische wijze voor te bereiden, uit te voeren, te evalueren, bij te stellen en af te ronden; - gedragsverandering te bewerkstelligen met behulp van motivational interviewing en coaching; - te reflecteren op het eigen beroepsmatig handelen en dit op basis hiervan verder te ontwikkelen. Deze vijfde druk is geheel herzien en geactualiseerd. Het 'model van het diëtistisch consult' is aangepast met nadruk op het cyclisch proces. Tevens is er een observatielijst toegevoegd voor de algemene gespreksvaardigheden. Ook de bijbehorende website www.hetdietistischconsult.nl is geheel herzien en bevat onder meer oefenopdrachten, video's en observatielijsten. Hier kan de student verschillende fasen van een diëtistisch consult bestuderen en oefenen, en zichzelf toetsen. Voor docenten is er een docenthandleiding beschikbaar en een studentvolgsysteem bij de opdrachten. Het diëtistisch consult is primair bedoeld voor studenten Voeding en Diëtetiek. Daarnaast kan het worden gebruikt door in de beroepspraktijk werkzame diëtisten, ter ondersteuning van stagebegeleiding. (Bron: covertekst)


Book
Zakboek voeding
Author:
ISBN: 9789001709907 Year: 2012 Publisher: Groningen Noordhoff Uitgevers

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

89001709907


Book
De zeepridder
Authors: --- ---
ISBN: 9789401401685 Year: 2012 Volume: *1 Publisher: Tielt Lannoo

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Ridders stinken. Ze wassen zich niet. Of maar één keer per jaar. De zeepridder wel. Hij is dol op wassen. Vechten kan hij ook goed. Hij is dapper én proper. Nu vraagt de koning zijn hulp. Het land is in gevaar! Een draak houdt zich schuil op de berg. De zeepridder grijpt zwaard en washandje. Hakt hij de draak in de pan?

Listing 1 - 10 of 88 << page
of 9
>>
Sort by